Контраст
Шрифт

Рятувальники вивчають міжнародний досвід діяльності добровільних пожежних частин (ФОТО)

clock
09.08.2016 12:18

Делегація Державної служби з надзвичайних ситуацій України повернулася з Німеччини, де вивчала особливості організації добровільної пожежної охорони на прикладі Федеральної землі Рейнланд-Пфальц.

Під час поїздки українські фахівці ознайомилися з організацією діяльності професійних та добровільних пожежних частин. На території землі функціонують 5 професійних пожежних частин (800 професійних пожежних) та 2250 добровільних пожежних команд (близько 60000 добровільних пожежних). Кожна Федеральна земля Німеччини має своє законодавство з питань пожежної безпеки та управління при надзвичайних ситуаціях. Протипожежний захист на відповідній території забезпечують місцеві органи влади.

Рятувальники ДСНС також вивчили питання підготовки добровільних пожежних. Так, на території Федеральної землі Райнланд-Пфальц діє Спеціалізований навчальний заклад, що здійснює підготовку керівників пожежних підрозділів, районних інструкторів для навчання добровільних пожежних та рядового складу, якщо немає можливості здійснити це на рівні району за допомогою інструкторів.

«З урахуванням міжнародного досвіду ми повинні побудувати свою, ефективну саме для нашої держави, систему, що здатна була б гарантувати безпечні умови проживання кожній людині та забезпечити оперативне реагування на можливі загрози», – зазначив Голова ДСНС України Микола Чечоткін.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали
Діяльність