Рятувальники України та Грузії визначили напрями подальшої співпраці (ФОТО, ВІДЕО)

clock
22.03.2017 07:00

Вчора, 21 березня, відбувся офіційний візит делегації ДСНС України на чолі з головою служби Миколою Чечоткіним до Грузії. В межах візиту українська делегація відвідала Агентство з управління надзвичайними ситуаціями МВС Грузії, розташоване у Тбілісі, та зустрілася з директором Агентства Звіадом Кацашвілі.

Українських гостей ознайомили з системою реагування на надзвичайні ситуації в Грузії, діяльністю оперативно-рятувальної служби. Крім того, під час двосторонньої зустрічі, на якій також був присутній Надзвичайний та Повноважний Посол України в Грузії Ігор Долгов, сторони обговорили результати співпраці впродовж минулих років та визначили подальші напрямки роботи і взаємодії в галузі попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків як природного, так і техногенного характеру.

«Грузія – важливий партнер для України. Підтвердженням цього є плідна двостороння взаємодія в різних сферах, зокрема у галузі запобігання та реагування на надзвичайні ситуації», – відзначив голова ДСНС України Микола Чечоткін. Він підкреслив, що українські рятувальники налаштовані продовжувати активне й результативне співробітництво. Зокрема йшлося про спільні проекти, навчання, програми, спрямовані на обмін досвідом та підвищення спроможності України та Грузії оперативно реагувати та надавати взаємодопомогу у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

За результатами зустрічі Микола Чечоткін та Звіад Кацашвілі підписали План спільних заходів Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Агентства з управління надзвичайними ситуаціями Міністерства внутрішніх справ Грузії на 2017-2019 роки.

Нагадаємо, ДСНС України та Агентство з управління надзвичайними ситуаціями МВС Грузії взаємодіють в межах виконання міжурядової Угоди між Кабінетом Міністрів України та Виконавчою Владою Грузії про співробітництво у галузі попередження промислових аварій, катастроф, стихійних лих та ліквідації їхніх наслідків, що підписана 7 грудня 1998 року в Тбілісі й ратифікована 13 липня 1999 року.

За час співпраці грузинські рятувальники долучалися до участі у заходах, які відбувалися на території України. Зокрема, у 2014 році делегація Грузії брала безпосередню участь у якості спостерігача під час атестації пошуково-рятувального загону «Мобільного рятувального центру ДСНС України» в міжнародній системі INSARAG.

У вересні 2015 року рятувальники Грузії брали участь у спільних масштабних міжнародних навчаннях Україна-НАТО з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій «Україна–2015», що проходили на території Львівської області.

Також експерти Агентства з управління надзвичайними ситуаціями МВС Грузії спільно з представниками ДСНС України беруть участь у міжнародних навчально-практичних заходах в межах Програми ЄС з попередження, готовності до реагування на катастрофи природного та техногенного характеру для країн Східного партнерства (PPRDEast).

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали