Рятувальники Дніпропетровщини отримали сучасну техніку та аварійно-рятувальне обладнання (ФОТО, ВІДЕО)

clock
23.03.2017 13:10

23 березня в  Дніпрі відбулася урочиста церемонія вручення місцевим підрозділам Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області сучасної пожежно-рятувальної техніки, аварійно-рятувального обладнання та бойового одягу.

У заході взяли участь представники обласної та міської влади, духовенства, керівництво та особовий склад Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

Рятувальники з міст Дніпро, Кривий Ріг та Павлоград поповнили свій автопарк чотирма пожежними автоцистернами, які призначені для доставки до місця пожежі бойового розрахунку та засобів пожежогасіння. Пожежні автомобілі були закуплені ДСНС за кошти державного бюджету України.

У рамках угоди між Урядом Китайської Народної Республіки та Урядом України аварійно-рятувальна частина аварійно-рятувального загону спеціального призначення отримала автокран підвищеної прохідності XCMG-180.

Від обласної державної адміністрації в рамках використання регіонального матеріального резерву передані засоби малої механізації, а саме: сучасний аварійно-рятувальний інструмент та мультитестер на загальну суму близько 2 млн. гривень.

У рамках програми «Безпечне місто» вогнеборці обласного центру отримали від міської влади спеціальні рукавиці пожежного, захисні шоломи та чоботи на суму понад 5 млн. гривень.

Під час церемонії вручення голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов підкреслив, що сьогодні Державна служба України з надзвичайних ситуацій є одним з найефективніших відомств з налагодженою системою оперативного реагування, де вирішуються завдання щодо попередження і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, тому для вирішення цих завдань вкрай важливе наявність сучасної техніки та обладнання.

Начальник Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Андрій Кульбач зазначив, що оновлення пожежної техніки значно підвищить боєготовність пожежно-рятувальних підрозділів як обласного центру, так і всього Дніпропетровського регіону. Це дозволить оперативніше реагувати на різні надзвичайні ситуації, бути більш мобільними і технічно оснащеними.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали