Розвідка прикордонної авіації встановила вісім потужних копанок бурштину на Житомирщині (ФОТО, ВІДЕО)

clock
30.08.2016 13:47

Спільна спецоперація прикордонників та поліцейських дозволила виявити не лише діяльність нелегальних копачів, але й встановити незаконні вирубки лісу та підпільні склади контрабандних товарів у прикордонних областях. Національна поліція вже направила туди додаткові сили та засоби для протидії незаконній діяльності.

Повітряний моніторинг державного кордону та в прикордонних областей здійснювався минулого тижня. Прикордонники-авіатори здійснювали вильоти, системно відпрацьовуючи проблемні регіони.

В результаті місця незаконного видобутку бурштину було виявлено в Олевському районі Житомирської області та Рокитнівському, Зарічненському, Володимирецькому і Дубровицкому районах Рівненщини. Авіарозвідка зафіксувала там велику кількість копачів, автомобільної техніки, мотопомп та інших технічних засобів.

У Володимир-Волинському районі Волинської області,  Вовчанському районі Харківської області, Сокальському, Яворівському, Жидачівському, Стрийському районах Львівської області, Краснопільському районі Сумської області та Сновському і Семенівському районах Чернігівської області зафіксовано ділянки, де здійснювалася незаконна вирубка лісу. Там же були обладнані місця для виготовлення деревного вугілля у промислових масштабах.

Окрім того, у ході повітряного моніторингу прикордонники виявили на території Львівської, Волинської, Тернопільської, Чернівецької, Івано-Франківської, Рівненської та Вінницької областей імовірні місця зльоту-посадки малих літальних апаратів, що використовуються контрабандистами для переміщення вантажів через кордон. Поблизу зафіксовано нелегальні складські приміщення для накопичення та зберігання контрабанди, здебільшого – підакцизних товарів.

Загалом під час аеророзвідувальної операції екіпажі прикордонників оглянули 2,5 тисячі кілометрів лінії державного кордону та 12 тисяч квадратних кілометрів тилових ділянок прикордоння.

Наразі підрозділи Національної поліції розпочали активну фазу щодо припинення незаконної господарської діяльності у регіонах, щодо яких повітряна розвідка Держприкордонслужби надала інформацію. 

Департамент комунікації МВС України

за матеріалами прес-служби ДПСУ

Схожі матеріали