Реформа ДСНС: запрацювала перша місцева пожежна команда

clock
06.04.2016 12:25

5 квітня у селі Недобоївці Хотинського району Чернівецької області запрацювала перша місцева пожежна команда, яка створена в об’єднаній територіальній громаді. Вона обслуговуватиме всі села даної громади: Недобоївці, Ставчани, Керстенці та Долиняни, а також, у разі необхідності, виїжджатиме на допомогу і в інші навколишні населені пункти.

«Я вітаю весь колектив місцевої пожежної команди села Недобоївці із сьогоднішнім днем. Це перша місцева пожежна команда, яка почала свою роботу в рамках об’єднання територіальних громад на території Чернівецької області. Бажаю всьому колективу місцевої пожежної команди міцного здоров’я, бадьорості духу та якомога менше тривожних викликів», – зазначив Андрій Мамавко, заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Особливість цієї місцевої пожежної команди полягає у тому, що окрім чотирьох професійних рятувальників, у ній працюватимуть ще п’ять волонтерів, котрі допомагатимуть ліквідовувати надзвичайні ситуації.

Наразі у  Чернівецькій області працює 93 місцеві пожежні команди, які суттєво допомагають пожежно-рятувальним підрозділам в ліквідації пожеж. Робота щодо створення таких команд є одним з найважливіших напрямків діяльності Управління ДСНС і обов’язково проводитиметься надалі.

За матеріалами УДСНС України у Чернівецькій області

Схожі матеріали