Психологи Національної гвардії України вчаться у колег з США (ФОТО)

clock
10.11.2016 10:51

З метою виконання Імплементаційної плану роботи підкомітету багатонаціонального об'єднаного координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного реформування, фахівці 30 бригади Збройних сил Сполучених Штатів Америки, на базі однієї з військових частин Збройних сил України Львівського гарнізону, реалізують проект, спрямований на підвищення професійної компетентності військових психологів України. У ньому беруть участь психологи та лікарі-психіатри Національної гвардії України.

У період реформування психологічної служби Національної гвардії України важливе місце займає процес підготовки нормативно-правових документів та внутрішніх інструкцій по організації і проведенню заходів психологічного забезпечення.

Поради та рекомендації колег з США після адаптації до потреб особового складу впроваджуватимуться в роботу гвардійських психологів, таким чином створюватиметься цілісна система психологічного забезпечення на кожному етапі виконання службово-бойових завдань.

Під час занять фахівці США використовують конкретні приклади з власного досвіду ресоціалізації та реадаптації ветеранів. Вони акцентують увагу українських колег на тому, що кожна методика, форма роботи повинна бути спрямована, насамперед, на збереження життя військовослужбовця. При цьому важливо враховувати його право вибирати рішення щодо своїх дій, не дивлячись на різні умови службово-бойової діяльності.

Наприкінці кожного дня навчань психологи обговорюють пропозиції щодо впровадження отриманої інформації в систему психологічного забезпечення.

За матеріалами прес-служби НГУ

Схожі матеріали