Протягом трьох діб рятувальники ліквідували пожежі в Зоні відчуження та на лінії розмежування (ФОТО)

clock
19.07.2016 12:23

Завдяки своєчасно вжитим заходам та залученню необхідної кількості сил і засобів ДСНС, працівників лісового господарства та місцевих органів влади пожежі на території Київської, Луганської та Донецької областей були ліквідовані в найкоротші терміни з мінімальними наслідками.

19 липня, о 7 годині 45 хвилин пожежу в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення ліквідовано. Приборкання лісової пожежі, що сталась  поблизу с. Буряківка Київської області, тривало майже три доби. Від Державної служби України з надзвичайних ситуацій залучалось 20 одиниць техніки та 108 чоловік особового складу (в тому числі вертоліт МІ-8 з водозливним пристроєм та 3 літаки АН-32П).

«Рятувальники столичного підрозділу та Київської області спрацювали оперативно та професійно», ­– наголосив керівник ДСНС Микола Чечоткін.

Того ж дня було ліквідовано пожежу у  Станично-Луганському районі Луганської області у Вільхівському та Малинівському лісництвах, що знаходяться на лінії розмежування. Гасіння пожежі тривало майже добу, до робіт залучалось 28 одиниць техніки та 260 чоловік, у тому числі від ДСНС 14 одиниць техніки і 73 чоловіки особового складу. Гасіння пожежі здійснювалося в небезпечних умовах та декілька разів припинялося через обстріли терористичними угрупуваннями.

«Роботи ускладнювалися забрудненістю території вибухонебезпечними предметами, їх детонацією, сильним вітром та спекою. Особовий склад не постраждав», ­– наголосив керівник ДСНС.

У Донецькій області 19 липня о 7 годині 40 хвилин ліквідовано пожежу на полігоні твердих побутових відходів, що знаходиться у «сірій зоні» поблизу м. Залізне Торецької міської ради. Гасіння пожежі тривало майже добу, від ДСНС до робіт залучалося 4 одиниці техніки та 22 чоловік особового складу. Гасіння пожежі безперервно тривало майже добу, яке ускладнювала велика кількість прогарів та загроза обстрілу бойовиків.

«З метою недопущення втрат серед рятувальників та подальшого безперервного гасіння пожежі, вночі техніка працювала з вимкненими фарами», – зазначив Микола Чечоткін.

Завдяки злагодженим діям та професіоналізму вдалося не допустити загоряння всього сміттєзвалища.

«Слова подяки всім, хто в надважких та небезпечних умовах ліквідував складні та резонансні пожежі в природних екосистемах, що відбувалися упродовж останніх трьох днів – бійцям, простим офіцерам, керівництву управлінь на місцях, авіаторам ДСНС», – сказав очільник відомства.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали