Пропозиції змін до наказу МВС про обіг зброї опрацьовуватиме спеціальна робоча група (ФОТО)

clock
19.07.2016 12:31

Про це сьогодні, 19 липня, на круглому столі – підведенні підсумків громадського обговорення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України № 622 заявив голова Громадської ради при МВС України Володимир Мартиненко.

Під час круглого столу були озвучені всі пропозиції, що надійшли від представників громадськості протягом півторамісячного обговорення змін до Інструкція про облік обігу зброї та боєприпасів, та напрацювання робочих груп Громадської ради при МВС України. Запропоновані зміни різнопланові: від корекції формулювань (зокрема заміни термінів «дозвіл на зброю», «мисливська зброя», «боєприпаси» на «посвідчення власника зброї», «цивільна зброя», і «набої» відповідно) до чіткого формування спортивної компоненти в новому нормативному документі.

 

На засіданні були сформулювали ще кілька рекомендацій. І увесь перелік цього ж дня переданий до МВС, де буде сформована спеціальна робоча група, яка проаналізує й узагальнить всі пропозиції й підготує проект нового, концептуально відмінного від застарілого наказу, нормативного документу.

За словами заступника начальника Управління – начальника відділу контролю за обігом зброї в сфері дозвільної системи Національної поліції України Андрія Аносова, граничний строк підготовки вказаного проекту – кінець цього року. Потому документ з’явиться на інформаційному ресурсі МВС для узгодження із громадськістю.

Слід зауважити, що учасники круглого столу запропонували долучити до роботи робочої групи МВС, зокрема, представників Міністерства молоді та спорту України й Української асоціації власників зброї, щоб врахувати всі аспекти під час створення проекту.

Наприкінці засідання круглого столу голова Громадської ради при МВС України подякував громадським і державним організаціям, суб’єктам господарювання, які долучилися до процесу обговорення змін.

Володимир Мартиненко наголосив, що новий нормативний документ відповідатиме вимогам часу, врахує потреби й інтереси спортсменів, мисливців, суб’єктів господарювання тощо і чітко регулюватиме відносини у сфері виготовлення, придбання, обліку та використання зброї.

Нагадаємо, всі пропозиції змін до наказу МВС України № 622 розміщені на сайті Міністерства.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали