Прикордонники взяли участь у семінарі з питань протидії терористичним загрозам

clock
14.12.2016 12:45

Протягом 13 – 14 грудня в Одесі проходив семінар з реалізації спільного проекту міжнародної технічної допомоги «Допомога Державній прикордонній службі України в боротьбі з тероризмом».

Фінансову підтримку для проведення семінару надав Координатор проектів ОБСЄ в Україні. За результатами семінару польськими експертами розроблено окрему фахову програму з підготовки аналітиків, проведено навчання 25 співробітників Державної прикордонної служби України та Служби безпеки України з питань протидії терористичним загрозам, а також опрацьовано навчальний посібник з питань боротьби з тероризмом за допомогою сучасних аналітичних методик та кращих практик, які впроваджені в Прикордонній варті Польщі.

У наступному році в Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького подібні тренінги будуть проводитись постійно, з урахуванням національних особливостей та існуючого досвіду у цій сфері.

За словами представника офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні Олександра Гладкого, ефективна реалізація спільного проекту створює усі передумови щодо успішного продовження співробітництва між ОБСЄ та Державною прикордонною службою України в протидії сучасним загрозам у сфері безпеки державного кордону.

За матеріалами прес-служби АДПС України

Схожі матеріали