Медіа про МВС: історія сапера нацгвардії про розмінування Херсонщини й Запоріжжя, фронтові дороги та ворожі БпЛА

clock
05.08.2024 13:00

Олександр Барабаш – сапер хмельницького підрозділу Національної гвардії України. Він приєднався до лав НГУ на початку 2023 року. З того часу гвардієць вивчився на сапера, а після цього неодноразово виконував бойові завдання на фронті.

У липні минулого року Олександр разом з побратимами розміновували Херсонщину. Це був його перший виїзд в зону бойових дій. Про це чоловік розповів у сюжеті «Суспільному».

«Для мене все було вперше. Ми вийшли з хлопцями на розмінування, взяли кусок поля і розміновували, спочатку від великих снарядів, а потім від мін та інших небезпечних предметів», – каже гвардієць.

Коли Олександр виконував завдання на Запорізькому напрямку, то потрапив під ворожий обстріл. Разом з побратимами вони ставили інженерні загородження, щоб завадити просуванню російських військ. Такий досвід запам’ятовується на все життя. Інші спогади пов’язані зі значним фізичним навантаженням саперів.

Гвардієць розповідає, що до місця мінування Олександр спільно зі своїми побратимами йшли пішки шість кілометрів.

«Броня, каска, дві міни, автомат. Приблизно кілограм п’ятдесят на собі. Тільки вийшли з авто і по нас відразу розпочався обстріл. Спочатку міномет, потім гради та FPV-дрони. Це така «дорога життя» яку потрібно проходити було кожен день. Як тільки чуєш дрон потрібно відразу бути готовим до обстрілу», – додає Олександр.

Більше про бойовий шлях гвардійського сапера дивіться у сюжеті «Суспільного».

Національна гвардія України

Схожі матеріали