Прикордонники впроваджують новітні системи авіації та навігації (ФОТО)

clock
16.06.2016 07:47

У Державній прикордонній службі України триває активна робота з удосконалення навігаційних систем літальних апаратів та запровадження новітніх технологій у сфері охорони державного кордону. Також постійно проводяться заходи з метою підвищення практичних навичок льотного складу авіації Держприкордонслужби.

Учора, 15 червня, на Харківщині за участі персоналу ДПС пройшли навчально-тренувальні польоти на патрульних літаках «Даймонд», якими оснащені авіаційні частини відомства.

А на Черкащині, на базі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів ДПС імені генерал-майора Ігоря Момота, розпочалися льотні випробування безпілотних авіаційних комплексів короткої тривалості польоту. Свої продукти у якості таких комплексів на практиці продемонструють декілька фірм-виробників. Під час тестування прикордонники перевіряють технічні характеристики цих безпілотних комплексів щодо можливості їх застосування в охороні державного кордону.

Також авіацією Держприкордонслужби спільно з Державним науково-випробувальним центром ЗСУ та авіаремонтним підприємством «Авіакон» проведені випробування багатофункціональної радіонавігаційної системи. Випробування пройшли в межах нормативного регулювання державної авіації України щодо оснащення вертольотів Мі-8 сучасною радіонавігаційною системою. Варто зазначити, що цією системою оснащена низка вертольотів Держприкордонслужби.

Департамент комунікації МВС України

за матеріалами прес-служби АДПС

Схожі матеріали