Прикордонники та співробітники СБУ врятували поранених на турецькому судні (ФОТО)

clock
05.09.2016 08:51

Про небезпеку для життя людей сповістив капітан турецького судна, що знаходилось за 11 миль від  порту «Одеса». В подальшому від консульства Туреччини в Одесі надійшла уточнююча інформація про те, що, нібито, двоє членів  команди нанесли кільком членам екіпажу ножові поранення.

З бійців Одеського загону морської охорони та співробітників Служби безпеки України було сформовано тактичну групу, яка вирушила на турецьке судно.

Корабель «Павло Державін» та катер «Дарниця» Морської охорони Держприкордонслужби були приведені у готовність діяти в рамках плану щодо ліквідації терористичної загрози. Також прикордонники організували взаємодію і з іншими суднами, які прибули в зазначений район для відповідних дій та порятунку екіпажу.

Бійцям спільної тактичної групи вдалося дістатися на бурт турецького корабля та взяти ситуацію під контроль. Чотирьох поранених членів екіпажу направлено до медичного закладу для надання необхідної допомоги. 

Наразі турецьке судно перебуває на рейді у Одеському морському порту. Службою безпеки України проводиться розслідування інциденту, в якості двох основних версій розглядається побутова причина конфлікту та спроба вчинення теракту з метою захоплення судна.

За матеріалами прес-служби ДПС

Схожі матеріали