Прикордонники на Донеччині провели навчальні стрільби на суші та на морі (ФОТО)

clock
11.08.2016 14:46

Прикордонні підрозділи Державної прикордонної служби продовжують вдосконалювати свою бойову майстерність, основним елементом якої є його практична складова, тому цьому приділяється найбільша увага. 

На одному з полігонів на Донеччині кілька підрозділів «зелених беретів» десять днів поспіль будуть відточувати свої вміння і навички. У перші дні навчання відділення БТР проводило висадку десанту під прикриттям техніки, після чого тренувалося у знищенні цілі. Інші відділи прикордонної служби відточували навики влучності зі стрілецької зброї. Підрозділ окремої зенітно-артилерійської прикордонної застави тренувався приводити установку в бойове положення, наводити на цілі та стріляти по ним.

«Тактика дій підрозділів змінена у порівнянні з попередніми роками. Зараз вона приведена до сучасних умов ведення бойових дій», - зазначив заступник начальника Донецького загону полковник Олександр Гавлюк.

Крім того, протягом двох днів особовий склад Маріупольського загону морської охорони вдосконалював навики стрільби. Морські прикордонники тренувалися у вправності виконувати практичні артилерійські та стрільби зі стрілецької зброї в маневреній групі катерів морської охорони. Практичні вправи виконувались під час виходу в море з бортового озброєння катерів. Також прикордонники виконували вправи стрільб із автоматів, кулеметів та кидання ручних гранат з метою оборони проти підводних диверсійних дій.

В цілому, з поставленими завданнями під час навчань, морські охоронці справились та показали високий рівень підготовки.  

Прес-служба АДПС України

Схожі матеріали