Контраст
Шрифт

Представництво Консультативної місії ЄС відкрито у Харкові (ФОТО)

clock
14.07.2016 09:26

Голова Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) Кястутіс Лянчінскас оголосив про розширення діяльності Місії у Харківському регіоні. 8 липня представництво КМЄС почало свою роботу на Львівщині. Протягом наступних місяців будуть проведені тренінги із взаємодії поліції з громадою (community policing) та проект з вдосконалення процедур розслідування кримінальних справ. Реалізовувати ці проекти у Харківській області буде команда Місії у кількості 17 чоловік на чолі з голландським поліцейським Геррітом Яном ван Гелдером.

Голова КМЄС Кястутіс Лянчінскас нагадав, що місія працює в Україні більше двох років. Певна робота проводилася і на Харківщині. Місія провела низку семінарів з покращення взаємодії поліції та прокуратури під час кримінальних розслідувань, з міжнародної співпраці щодо роботи поліції, розслідування відмивання грошей та з кризових комунікацій. «Ми привезли вам практику 30 країн, тобто 28 країн Європейського Союзу, а також Канади та Норвегії. Як скористатися цим досвідом - вирішувати вам», - зазначив Кястутіс Лянчінскас.

Начальник ГУНП в Харківській області Анатолій Дмитрієв подякував представникам Місії за співпрацю. «Щиро вдячні за допомогу у проведенні експерименту із впровадження роботи груп реагування патрульної поліції, - сказав він. - Підтримка Місії додавала нам рішучості та сміливості, коли все лише починалось у невеликому райцентрі – Новій Водолазі, та згодом було поширено на всю область».

Анатолій Дмитрієв повідомив, що в ході постійних зустрічей вже напрацьовані плани на майбутнє. Зокрема, продовжується робота над удосконаленням Тренінгового центру та програми підготовки поліцейських. Начальник ГУНП в Харківській області висловив сподівання на сприяння у вирішенні окремих питань матеріально-технічного забезпечення діяльності харківських правоохоронців, що дозволить підвищити якість поліцейських послуг, ефективніше протидіяти правопорушенням, забезпечити дотримання прав і свобод громадян та їх безпеку, бути відповідальними та відкритими перед людьми та заслужити їх довіру.

Відділ комунікації ГУНП в Харківській області

 

 

Схожі матеріали
Діяльність