Працівники столичної поліції забезпечують правопорядок біля суду (ФОТО, ВІДЕО)

clock
02.08.2016 17:49

Громадяни влаштували під адміністративною будівлею Оболонського суду мітинг, принесли із собою шини, заблокували входи-виходи, чинили правопорушення. Поліція розпочала кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України.

В Оболонському районному суді розглядалася справа колишніх бійців добровольчого батальйону. Біля адміністративної будівля зібралися громадяни на підтримку підсудних. Правоохоронці не допустили в середину громадян, які не є учасниками судового процесу, оскільки судове засідання є закритим.

Виникла штовханина, яку швидко локалізували.

Поліцейські проводять профілактичні бесіди з активістами щодо недопущення порушення законодавства та продовжують нести службу щодо охорони публічної безпеки.

Рішенням судді засідання перенесено, але підсудні відмовляються залишити адміністративну будівлю. Вони знаходяться у залі судових засідань та жбурляють пляшками з-під продуктів.

Слідчим відділом Оболонського управління поліції відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за двома статтями Кримінального кодексу України: ст.293 (Групове порушення громадського порядку, - караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців) ч. 3 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, - караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років).

У рамках кримінального провадження правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, серед яких буде вилучатися відео подій та збір інших речових доказів.

Працівники поліції продовжують забезпечувати правопорядок.

Відділ комунікації поліції Києва

 

Схожі матеріали