Працівники Департаменту захисту економіки попередили розкрадання з бюджету понад 10 мільйонів гривень

clock
28.03.2017 15:19

Виявивши невідповідність переможця тендеру його умовам, працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції повідомили замовника. На даний час результати конкурсних торгів відмінено.

Співробітники Департаменту захисту економіки Нацполіції проводять превентивні заходи, спрямовані на попередження фактів розкрадання бюджетних коштів. Під час аналізу інформації щодо результатів проведення конкурсних торгів, працівники підрозділу виявили ряд невідповідностей.

Так, тендер проводився із закупівлі робіт "Капітальний ремонт фундаменту адмінбудівлі державної банківської установи" з очікуваною вартістю понад 10 мільйонів гривень. Переможцем було визнано комерційну структуру, яка зазначила, що всі роботи буде виконувати самостійно, без залучення субпідрядників. Проте, у 2016 році на підприємстві працювали 4 особи, а у 2017 - взагалі працевлаштований лише один директор. Тобто, підприємство із такою кількістю персоналу не може виконувати той обсяг робіт, що передбачений тендером.

Незважаючи на відсутність реального підтвердження освоєння бюджетних коштів, комерційна структура мала намір одержати на свої рахунки гроші у якості оплати праці неіснуючим працівникам.

Також встановлено, що підприємство займається виключно таким видом діяльності як виконання робіт за тендерними процедурами, інша діяльність - відсутня. Переможець конкурсних торгів відноситься до підприємств з високим ризиком можливої неспроможності виконання своїх зобов'язань.

Всі ці фактори свідчать про те, що дана комерційна  структура є лише так званою "фірмою-транзетером", а фактичним утримувачем бюджетних коштів буде зовсім інший суб'єкт господарювання. Наслідком продовження договірних зобов'язань з переможцем призвело б до привласнення коштів та мільйонних збитків державі.

Співробітники Департаменту захисту економіки Національної поліції України направили відповідного листа до державної банківської установи з переліком виявлених невідповідностей та порушень, а також із пропозицією щодо відміни  результатів тендеру.
На даний час банківська установа скасувала результати конкурсних торгів.

Завдяки моніторингу та аналітичній роботі співробітників Департаменту попереджено факт розкрадання бюджетних коштів  у сумі понад 10 мільйонів гривень.

Департамент захисту економіки
Національної поліції України
тел.довіри(098) 103-96-59
[email protected]

Схожі матеріали