Контраст
Шрифт

Понад 500 кримінальних проваджень відкрито поліцією по викритих махінаціях з лісом (ФОТО)

clock
10.11.2016 13:40

Працівники Департаменту захисту економіки проводять превентивні заходи у лісовій сфері. З початку року вилучено лісодеревини на 23,5 мільйона гривень. На майно злочинців накладено арешт, загальна сума якого перевищує 17 мільйонів гривень.

Виявлення правопорушень, пов'язаних з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, припинення втрат державного бюджету за результатами проведених незаконних зовнішньоекономічних операцій при експорті лісоматеріалів, а також відшкодування державі завданих збитків - одні із головних задач працівників ДЗЕ у протидії зі злочинами у лісовій сфері.

У 2016 році за матеріалами працівників Департаменту відкрито 505 кримінальних проваджень у лісовій сфері, в тому числі 197 у сфері службової діяльності, 113 - розкрадань, 26 - пов'язаних з використанням бюджетних коштів, 12 - неправомірна вигода.

Сума збитків за відкритими кримінальними провадженнями склала понад 47 мільйонів гривень. Якщо проаналізувати матеріали, то 60 відсотків підозрюваних - це працівники лісгоспів, решта - представники контролюючих органів та комерційних структур. Загалом 86 особам повідомлено про підозру, до суду скеровано 134 кримінальні провадження.

З початку року оперативники Департаменту вилучили 10 тисяч кубічних метрів лісопродукції, вартість якої за попередніми оцінками становить 23,5 мільйона гривень. Окрім того, на майно злочинців накладено арешт на суму понад 17 мільйонів гривень.

Оперативники провели 6,5 тисяч оглядів при відправці лісопродукції в режимі "експорт". Були виявлені численні порушення під час оформлення продукції – вказані у митних деклараціях відомості не відповідали реальним показникам.

Департаментом захисту економіки Національної поліції України направлено листи до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України щодо застосування до суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, в діях яких встановлені факти порушення законодавства під час експорту лісопродукції, санкцій відповідно до ст. 37 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність (ЗЕД)".

Мобільні групи з числа співробітників Департаменту захисту економіки Нацполіції, спільно із співробітниками фіскальної служби продовжують стежити за дотриманням законності в лісовій сфері і зовнішньоекономічній діяльності.

За матеріалами Департаменту захисту економіки

Національної поліції України

[email protected]

тел. довіри 098-103-96-59

Схожі матеріали
Діяльність