Контраст
Шрифт

Поліція завершила розслідування за фактом масових заворушень біля Верховної Ради (ФОТО, ВІДЕО)

clock
24.05.2016 17:07

Події відбулися 31 серпня минулого року. Генеральна прокуратура України, яка є процесуальним керівником у розслідуванні, доручила повідомити підозрюваним про завершення досудового розслідування та надати їм  доступ до матеріалів.
Головним слідчим управлінням Національної поліції України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому 31 серпня 2015 року за фактами подій, які відбувалися біля будівлі Верховної Ради України.

Провадження було відкрите за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 2 ст. 294 (Масові заворушення) Кримінального кодексу України.
У рамках цього кримінального провадження поліцейські провели низку необхідних слідчих дій. Зокрема, визнано потерпілими та допитано 102 особи з числа військовослужбовців Національної гвардії України та інших правоохоронних органів. Також були допитані понад 200 свідків, призначено та проведено більше 450 судових експертиз.
25 особам повідомлено про підозру. Обвинувальні акти стосовно 15 з них заплановано направити до суду.
Відтак 20 травня 2016 року процесуальним керівником Генеральної прокуратури України відповідно до ст. 290 (Відкриття матеріалів іншій стороні) КПК України доручено повідомити підозрюваним про завершення досудового розслідування та надати доступ до його матеріалів.
Досудове розслідування на сьогодні триває.
Нагадаємо, від отриманих біля Верховної Ради України поранень померло чотири бійця Національної гвардії України. Станом на 2 вересня 2015 року в лікувальних закладах перебувало 138 правоохоронців.

За однією з версій слідства, масові заворушення під Верховною Радою могли бути прикриттям для теракту.

 

Департамент комунікації
Національної поліції України
Схожі матеріали
Діяльність