«Поліція затримала «злодія в законі», якого розшукують правоохоронці Угорщини», – Вадим Троян

clock
21.06.2016 17:02

Перший заступник Голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції повідомив, що затримання відбулося сьогодні, 21 червня, в одному з елітних ресторанів на території Київщини. «Злодій у законі» на прізвисько «Гуга» – кілька разів судимий. Правоохоронні органи Угорщини розшукують його за підробку документів.

За словами Вадима Трояна, кілька годин тому оперативники Департаменту карного розшуку Національної поліції України спільно з колегами з поліції Київської області затримали в ресторанному комплексі на території Київщини громадянина Серго Глонті, відомого у кримінальних колах як «Гуга». 
44-річний затриманий «злодій у законі» був кілька разів судимий, зокрема – за підробку документів та незаконні операції з наркотиками. «Коронували» його у 1995 році у СІЗО №2 «Бутирка» (м. Москва, РФ). 

Оперативники поліції встановили, що «Гуга» намагався встановити контроль над діючими злочинними групами етнічного походження, які спеціалізуються на квартирних крадіжках, викраденні особистих речей з автотранспорту, угонах елітних авто та збуті наркотиків на території столиці. Крім того, затриманий «злодій у законі» виступав «третейським суддею» при вирішенні спірних питань між представниками криміналу та бізнесу.
За даними Національного центрального бюро Інтерполу в Угорщині, Серго Глонті відноситься до категорії «злодіїв у законі». Правоохоронні органи цієї країни розшукують його за підробку документу – використання паспорта громадянина Угорщини.
На даний час «Гуга» затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Готуються необхідні документи для його екстрадиції до країни-ініціатора розшуку.


Департамент комунікації 
Національної поліції України

Схожі матеріали