Поліція затримала кримінального авторитета, який контролював видобуток бурштину на Рівненщині – Вадим Троян (ФОТО, ВІДЕО)

clock
04.07.2016 20:02

Разом з ним затримані близько 20 осіб, причетних до нелегального видобування бурштину. До їх затримання залучили поліцейських спрецпризначенців. Про це сьогодні, 4 липня, повідомив перший заступник глави Національної поліції – начальник кримінальної поліції України Вадим Троян.

За його словами, основним завданням представників кримінальних угруповань було розподілення території між нелегальними копачами бурштину, а також збір з них грошей і передача коштів організаторам незаконного бізнесу.

Вадим Троян повідомив, що сьогодні поліцейські затримали в Києві кримінального авторитета на прізвисько «Ушатий». Він є основним координатором і керівником кримінальної структури, до складу якої входили близько 20 осіб. Вони об’їжджали райони Рівненщини, розподіляли територію і збирали гроші.

Перший заступник глави Нацполіції зазначив, що до затримання представників кримінального світу залучили бійців спецпідрозділу поліції «КОРД».

«Він («КОРД» – прес-служба НПУ) показав свій клас. По основним фігурантам вони повністю приймали участь у затриманні», – зазначив Вадим Троян.

Нагадаємо, з початку квітня на Рівненщині працює оперативний штаб з протидії нелегальному видобутку бурштину. Доручення про його створення підписала глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали