Поліція встановила, що житель Мар'їнського району, який убив батька, перебував у лавах бойовиків

clock
08.01.2016 17:43

У селі Степовому поліцейські затримали 35-річного чоловіка, який до смерті забив власного батька. У ході досудового розслідування виявилося, що зловмисник причетний до ще одного злочину - участі у діяльності терористичної організації.

Правоохоронці з'ясували, що затриманий за скоєння вбивства в грудні 2015 року брав участь у незаконному збройному формуванні з вересня по грудень 2014 року.

Як встановили співробітники поліції, раніше підозрюваний займався реалізацією м'яса на ринку «Октябрьський» у місті Донецьку. У вересні 2014 року йому зателефонував знайомий, з яким вони працювали на ринку, і запропонував вступити до лав «ДНР». Вирішальним фактором стало повідомлення, що зарплата буде 360 доларів.

Чоловіка разом з іншими бажаючими прийняв у новобранці бойовик, який представився командиром «Слов'янського батальйону ДНР», позивний «Байкер».

Групу озброїли автоматами «Калашникова» і відвезли на блокпост, що знаходився на в'їзді у село Нікішине Шахтарського району. Торговцю м'ясом дали позивний «Кум». В обов'язки новобранців входила перевірка документів на блокпості.

Весь цей час грошей їм не платили, а тільки годували. Коли в грудні 2014 року в районі села почалися активні бойові дії, «Кум» злякався і відмовився працювати. Здав автомат командиру. Йому видали тисячу гривень, і він поїхав додому до батьків у село Степове Мар'їнського району.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.258-3 «Створення терористичної групи чи терористичної організації» Кримінального Кодексу України. Фігуранту загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

 

Мар'їнське відділення поліції

Волноваського ОП

ГУНП в Донецькій області

Схожі матеріали