Поліція викрила злочинну схему, організовану посадовцями регіональної філії української залізниці (ФОТО)

clock
11.11.2016 14:03

Працівники філії ставили на баланс фіктивних фірм деталі з рухомого складу залізничних вагонів. В подальшому реалізовували їх підприємствам реального сектору економіки, а готівку розподіляли між всіма членами оборудки. Під час обшуку поліцейські вилучили 780 тисяч гривень та 16 тисяч доларів США.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Харківській області ДЗЕ Національної поліції спільно з УСБУ в Харківській області викрили злочинну схему, організовану посадовцями регіональної філії української залізниці. За кілька років протиправної діяльності розкрадачі державного майна заробили мільйони гривень.

Правоохоронці встановили, що посадовці виробничого підрозділу регіональної філії привласнювали майно під час проведення ремонтних робіт. Зокрема, деталі з рухомого складу залізничних вагонів. В подальшому, оприбутковували їх через підконтрольні фіктивні фірми. Реалізовували викрадене майно суб'єктам господарювання реального сектору економіки. Отримані кошти переводились на рахунки підконтрольних фірм та розподілялись між всіма членами злочинної схеми.

Крім того, займались розукомплектуванням вагонів, які підлягають списанню без подальшого оприбуткування агрегатів. Реалізовували їх за вищевказаною схемою.

Слідчим управлінням поліції Харківської області відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У Куп'янську та на території району оперативники УЗЕ, слідчі обласної поліції та працівники УСБУ Харківщини провели 10 санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів.

Правоохоронці вилучили 780 тисяч гривень, 16 тисяч доларів США, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, а також фінансово-господарську документацію.

На даний час вже встановлено, що сума завданих державі збитків становить понад 2,5 мільйонів гривень. Проте, за даними оперативників, вона може становити декілька десятків мільйонів гривень. Остаточна сума збитків буде встановлена під час слідства.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3-х до 5-ти років або позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

[email protected]

тел. довіри 098-103-96-59

Схожі матеріали