Поліція припинила чергову спробу транзиту групи нелегальних мігрантів до Євросоюзу

clock
24.06.2016 13:58

Правоохоронці виявили нелегалів на орендованій квартирі у Солом’янському районі столиці. За своє незаконне переправлення вони сплатили організаторам каналу від 5 до 7 тисяч доларів США. Усього з початку року затримано близько 20 груп нелегальних мігрантів.
Оперативниками Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Національної поліції України, УБЗПТЛ ГУНП України в місті Києві у взаємодії з Державною міграційною службою України припинено чергову спробу транзиту групи нелегальних мігрантів до Європейського Союзу.
У результаті реалізації оперативної інформації в орендованій квартирі, розташованій у Солом’янському районі столиці поліцейськими виявлено 8 іноземців-вихідців країн Південно-Східної Азії без будь-яких документів.
Під час опитування «шукачі кращого життя» пояснили, що вони нелегально потрапили до нашої держави з Російської Федерації та очікували подальшого переміщення в одну з країн Західної Європи.
Зі слів нелегалів вони за незаконне переправлення сплатили організаторам каналу від 5 до 7 тисяч доларів США.
Мандрівників доставлено до Державної міграційної служби для складання адміністративних протоколів за ст. 203 КУпАП та вирішення питання щодо їх примусового видворення.   
Наразі працівниками служби БЗПТЛ вживаються заходи з встановлення організаторів каналу нелегальної міграції та вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ознаками ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.
За таке кримінальне правопорушення переправникам нелегалів загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.  
Слід зазначити, що з початку цього місяця у місті Києві це вже друга група нелегальних мігрантів, затримана поліцейськими Департаменту та київського підрозділу БЗПТЛ.
Усього з початку року поліцейськими ДБЗПТЛ Національної поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів затримано близько 20 груп нелегальних мігрантів, до складу яких входив 71 іноземець. Більшість із затриманих нелегалів вже видворено з України.

 
 
Департамент боротьби зі злочинами, пов’язаними
з торгівлею людьми Національної поліції України

Схожі матеріали