Контраст
Шрифт

''Поліція має стати партнером для суспільства'', - Хатія Деканоідзе (ФОТО, ВІДЕО)

clock
26.01.2016 11:13

На цьому глава Національної поліції України наголосила під час обговорення з міжнародними партнерами та донорами реформи відомства.

Партнерами України у подальшому реформуванні поліції стали Консультативна місія Європейського союзу (EUAM), агентство ICITAP Міністерства юстиції США, Організація з безпеки і співробітництва в Європі (OSCE), а також представники США та Канади (Agriteam).

Над створенням концепції подальшого реформування Національної поліції України працюватимуть п’ять груп за наступними напрямками: робота поліції з населенням, управління силами та засобами, кримінальні розслідування, підбір, підготовка кадрів та створення поліцейської академії.

Координуватиме роботу груп радник Консультативної місії ЄС Наталіа Шустер.

До міжнародних партнерів долучаться представники Національної поліції України. У складі кожної з груп працюватимуть двоє українських фахівців.

«Головне наше завдання – створити дієву концепцію, визначити чіткі напрями роботи та порядок їх впровадження. Не менш важливим є стратегічний розвиток комунікацій в роботі поліцейських. Поліція має стати партнером для суспільства», – відзначила Хатія Деканоідзе.

Також Глава Національної поліції відзначила, що одним з основних напрямків роботи стане запровадження електронного документообігу. Це спростить роботу та сприятиме значній економії ресурсів.

Крім того, у процесі реформування реалізуватимуться багато нових проектів. Це формування нової служби дільничних, детективів та створення поліцейської академії.

«Я вдячна за допомогу міжнародних партнерів та сподіваюсь на подальшу співпрацю в сфері розвитку нових концепцій», – зазначила Хатія Деканоідзе.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність