Поліція кваліфікувала нічний обстріл Генконсульства Республіки Польща в Луцьку як терористичний акт (ФОТО, ВІДЕО)

clock
29.03.2017 11:06

Слідчі головного управління Національної поліції у Волинській області за фактом обстрілу цієї ночі приміщення Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України. Прокуратурою області підслідність у вказаному кримінальному провадженні визначено за слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Волинській області. З цього приводу сьогодні начальник ГУНП в області Петро Шпига та начальник СБУ в області Юрій Фелонюк провели спільний брифінг.

Інформація про вибух у Луцьку на вулиці Дубнівській у приміщенні Генерального консульства Республіки Польща надійшла до диспетчерського центру екстреного виклику поліції «102» сьогодні, 29 березня, о 00:30. На місце події одразу ж виїхали керівництво ГУНП в області, Луцького відділу поліції, наряди патрульної поліції Луцька та слідчо-оперативні групи.

«Уніч на 29 березня в адміністративному корпусі Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку стався вибух. За попередніми даними причиною став постріл з гранатомета. Жертв внаслідок вибуху немає. Розпочато кримінальне провадження за ст. 258 Кримінального кодексу України – терористичний акт. Запевняю, що спільними заходами правоохоронців найближчим часом цей злочин буде викрито й осіб причетних до його вчинення буде притягнуто до кримінальної відповідальності», - повідомив начальник СБУ у Волинській області Юрій Фелонюк.

Керівник волинської поліції Петро Шпига повідомив, що хід розслідування перебуває на особистому контролі Глави МВС України Арсена Авакова та Голови Нацполіції України Сергія Князєва.

Створено слідчо-оперативну групу зі співробітників Національної поліції та СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури.

«На місці події працюють співробітники поліції та СБУ. Вилучено залишки від гранатомета «РПГ-22». Будівля не зазнала значних пошкоджень, постраждалих немає. Прокуратурою області підслідність у вказаному кримінальному провадженні визначено за слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Волинській області», - зазначив начальник ГУНП у Волинській області Петро Шпига.

Правоохоронці проводять усі необхідні заходи, спрямовані на встановлення та затримання осіб причетних до скоєння цього кримінального правопорушення.

Сектор комунікації поліції
Волинської області

Схожі матеріали