Контраст
Шрифт

Слов'янські правоохоронці допомагають одиноким пенсіонерам-переселенцям відновити втрачені документи (ФОТО)

clock
07.01.2016 08:18

До дільничних інспекторів поліції звернулася місцева жителька і попросила розшукати її знайому. Жінка розповіла, що деякий час з нею по сусідству проживала пенсіонерка-переселенка з Дебальцевого, але вже тривалий час вона її не бачить. Заявниця повідомила, що у літньої жінки немає ні рідних, ні близьких, а при переїзді до Слов'янська вона на додачу до всього ще й втратила документи.

Поліцейські розшукували стареньку в інтернатах для престарілих, центрах реабілітації і лікувальних закладах. Зрештою копітка робота з пошуку зниклої переселенки увінчалися успіхом - літня жінка була знайдена в терапевтичному відділенні однієї з лікарень міста.

69-річна мешканка Дебальцевого розповіла, що торік вона виїхала з окупованого міста до Слов'янська, щоб переоформити пенсію, проте по дорозі втратила документи. Жінка зверталася в різні соціальні служби за допомогою, але у відновленні документів їй так ніхто і не допоміг. Ставши заручницею ситуації, старенька поневірялася по місту, поки її не прихистили небайдужі громадяни.

За станом здоров'я бабуся потрапила до лікарні, де і залишилася після одужання. Лікарі міської лікарні з розумінням поставилися до проблеми самотньої пенсіонерки і проявляють турботу про неї й по сьогоднішній день.

Медики розповіли, що в аналогічній ситуації опинився і 66-річний житель Горлівки. Автомобілем швидкої допомоги він був доставлений до них у лікарню. Документів при собі у нього не було, пізніше з'ясувалося, що родичів, які могли б про нього подбати, у нього теж немає.

Дізнавшись про те, з якими проблемами зіткнулися пенсіонери, поліцейські не змогли залишитися осторонь. Правоохоронці збирають усі необхідні довідки для відновлення документів літніх людей, після чого допоможуть їм і з оформленням в інтернат, бо повертатися на окуповану територію вони не хочуть.

 

Слов'янське відділення Краматорського ВП

ГУ НП в Донецькій області

Схожі матеріали
Діяльність