Контраст
Шрифт

Поліція Сумщини затримала підозрюваного у вбивстві відомої біатлоністки Олени Демиденко (ФОТО)

clock
01.09.2016 14:37

Подія сталася три роки тому. 28-річну Олену Демиденко знайшли вбитою 18 червня у власному будинку. В тяжкому злочині обґрунтовано підозрювався її 28-річний співмешканець. Чоловік полишив країну і був оголошений в міжнародний розшук.

Близько шостої ранку на лінію «102» зателефонувала жінка й повідомила, що на порозі сусідського будинку вона виявила труп молодої дівчини. Правоохоронці, які виїхали за вказаною адресою, встановили особу померлої. Нею виявилась 28-річна Олена Демиденко, майстер спорту по біатлону, екс-тренер Глухівської ДЮСШ, дворазовий призер Чемпіонату світу з літнього біатлону.

Смерть жінки настала від множинних колото-різаних ран.

За даним фактом було відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство».

У скоєнні цього злочину обґрунтовано підозрювали її співмешканця, який вдень її смерті полишив країну. Свого часу чоловік відбував покарання за вчинення вбивства та крадіжки. Тож його було оголошено в міжнародний розшук по лінії Інтерполу. Через деякий час поліцейські встановили, що він дійсно переховується на території іншої країни, де скоїв крадіжку і вже відбуває покарання. Працівники поліції підготували процесуальні документи на його екстрадицію. На підставі міжнародних договорів та Мінської конвенції днями його було повернуто на Україну.

Зараз він знаходиться у слідчому ізоляторі Глухівського відділу поліції. Йому оголошено про підозру у скоєнні вбивства. Наразі проводиться досудове слідство. Найближчий час кримінальне провадження з обвинувальним актом буде скеровано до суду для прийняття законного рішення. За скоєне чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення

Cектор комунікації поліції Сумської області

 

 

 

 

 

 

Схожі матеріали
Діяльність