Підрозділи поліції Сумщини та Київщини поповнили бійці «КОРД» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
08.07.2016 15:19

Понад 40 бійців поліцейського спецпідрозділу «КОРД» завершили навчання і повертаються до головних управлінь поліції у Харківській та Київській областях. Випуск спецпризначенців відбувся сьогодні, 8 липня. Сертифікати бійцям вручила глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе.

Упродовж двох місяців 42 бійці з підрозділів поліції Сумської та Київської областей проходили інтенсивний курс підготовки до несення служби. До програми навчання увійшли практичні стрільби, тактична та психологічна підготовка тощо.

Вручаючи поліцейським сертифікати, Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе зазначила, що спецпризначенці повинні діяти за сучасними правилами і цивілізованими стандартами роботи поліцейських.

«Хочу сказати те, що кажу всім поліцейським: потрібно працювати з вогнем у серці і з мудрістю», – зазначила Хатія Деканоідзе.

Вона запевнила, що керівництво МВС і Нацполіції готове підтримувати і мотивувати поліцейських спецпризначенців. Крім того, Хатія Деканоідзе висловила подяку американським партнерам за їхню допомогу в тому, аби в Україні з’явився поліцейський спецпідрозділ, що відповідає сучасним стандартам.

Після навчання поліцейські відбудуть до місця постійної дислокації.
 
 
За словами заступника начальника Департаменту організації діяльності «КОРД» Національної поліції України Миколи Путія, 80% навчального курсу бійців складають практичні заняття, зокрема – тактика дій в екстремальних умовах, дії малих і середніх груп, а також затримання зловмисників на автомобілях і в приміщеннях. Крім того, правоохоронці отримували бойові навики снайпінгу і бою на ножах.
 
 
Департамент комунікації
Національної поліції України

 

 

 

Схожі матеріали