Під час вибуху у багатоповерхівці Українська загинули двоє дітей (ФОТО) (ОНОВЛЕНО)

clock
15.01.2016 13:01

Повідомлення про вибух у квартирі надійшло в Красноармійський відділ поліції о 9.20. На місці події працює слідчо-оперативна група.

Вибух стався на 5 поверсі багатоквартирного будинку, в результаті впало перекриття, будівля значно постраждала. Попередньо встановлено, що вибухнув газовий балон. На місці вибуху працюють співробітники ДСНС, які розбирають завали.

На цей час відомо про одну постраждалу - жінку намагаються дістати з-під завалів.

На місце події прибули керівники Красноармійського і Селидівського підрозділів поліції.

Поліцейські оточили місце події. На даному етапі правоохоронці забезпечують охорону порядку та збереження майна мешканців постраждалого будинку.

Станом на 10.30 з-під завалів врятовано жінку 1983 року народження та 8-річну дівчинку. Обидві доставлені до лікарні. Пошук постраждалих триває.

Стало відомо про одну загиблу дитину, дівчинку 2011 року народження. Ще одну дитину, 2015 року народження, шукають.

За цим фактом Селидівським відділенням Красноармійського відділу поліції ГУ Національної поліції в Донецькій області відкрито кримінальне провадження за ст. 270 «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки» Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

-  Станом на 12.30 при розборі завалу рятувальники знайшли загибле немовля, під час вибуху 5-місячний хлопчик разом з перекриттям впав з 5 на 4 поверх, - повідомив з місця події начальник Красноармійського відділу поліції Юрій Гречишкін.

Усі мешканці будинку, де сталася трагедія, евакуйовані, вирішується питання щодо їх розміщення. Поліція продовжує здійснювати охорону пошкодженого будинку, аби запобігти мародерству та не допустити людей на небезпечну територію. Поліцейські встановлюють обставини події, опитують свідків та очевидців. Доступу на 5 поверх, де стався вибух, поки немає.

Попередньо встановлено, що у двокімнатній квартирі перебували дві жінки – господарка 1983 року народження та  її подруга 1995 року народження і троє дітей. Жінки знаходилися у залі, вони вживали спиртні напої. Коли хазяйка вийшла на кухню та запалила сірника – стався вибух. Обидві жінки та старша дівчинка отримали опіки, молодші діти загинули. Батько у цей час був на роботі.

 

Красноармійський відділ поліції

ГУ НП в Донецькій області

Схожі матеріали