Оперативна інформація щодо надзвичайної ситуації, пов’язаною з вибухом боєприпасів у Харківській області (ФОТО, ВІДЕО)

clock
23.03.2017 14:18

О 2:56 23 березня до ДСНС надійшла інформація про те, що у м. Балаклії на території військового складу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Рух пасажирського транспорту по залізничній станції Балаклія призупинено та організовано за резервною схемою.

Станом на 07:30 23 березня продовжується евакуація населення:

- з с. Вербовка евакуйовані 2 700 осіб в с. Пришиб (відстань 16 км від м. Балаклія);

- з с. Яковенково - 806 осіб у Волохів Яр (20км від м. Балаклія);

- з м. Балаклія евакуйовані понад 16 317 осіб.

Усі вибухи відбуваються на технічній території арсеналу. Але спостерігаються поодинокі випадки розльоту осколків.

На місці події від ДСНС задіяні 55 автоцистерн, 24 одиниці допоміжної техніки та 362 осіб особового складу. Також працюють 25 автомобілів швидкої допомоги, понад 100 співробітників швидкої допомоги. Від Національної поліції - 40 автомобілів та понад 150 осіб.

На залізничній станції с. Шебелинка чергують два пожежні потяги.

На місці розгорнуто штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі з головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною. Працює оперативна група ДСНС України, яку очолює т. в. о. голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький.

На місце пожежі виїхала мобільно-оперативна група ГУ ДСНС України у Харківській області на чолі начальником Головного управління, заступник начальника Головного управління, Національна поліція, прокуратура.

Станом на 16:00 23 березня під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана у Харківській області відбулося засідання оперативного штабу щодо надзвичайної ситуації, пов'язаної з вибухами на військовому складі Міноборони у м. Балаклія.

“Всі сили та засоби працюють для того, аби не виникло загрози територіям у 10-кілометровій зоні від місця події. Найголовніше для нас — робота з людьми та забезпечення їх на мінімальному рівні всіма необхідними речами. Ми докладаємо максимум зусиль аби громадяни не постраждали”, - зазначив Прем'єр-міністр.

За словами Володимира Гройсмана, ліквідація надзвичайної ситуації може тривати від 3 днів до одного тижня. На місці події в достатній кількості залучено броньовану техніку для локалізації пожежі. Працює понад 550 чоловік від Міноборони, ДСНС, Нацполіції, Нацгвардії, медичної служби та інших.

Відповідні служби здійснюють подворові обходи, аби переконатися, що всі жителі евакуйовані з небезпечної території.

Гаряча телефонна лінія Балаклійської районної державної адміністрації (05749) 5-10-76

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали