Оперативна інформація про ситуацію в Авдіївці (ПОСТІЙНЕ ОНОВЛЕННЯ)

clock
01.02.2017 19:35

Авдіївка перебуває під обстрілами бойовиків з 29 січня. Внаслідок артударів місто повністю знеструмлено, немає води, опалення аварійне. Інформація про те, що відбувається в місті та як несуть службу поліцейські, постійно оновлюється.

10:00 - В результаті серії ранкових артударів на вулиці Металургів поранений 63-річний чоловік. З мінно-вибуховою травмою, пораненням стегна він госпіталізований до Авдіївської лікарні.

Пошкоджено 8 приватних будинків - вул. Металургів (раніше Красноармійська) 105, 107 та 108; вул.Тургенєва, 64, 65, 66; Колосова, 192 , Заводська, 84а.

По вул. Спортивній, 59 виявлено нерозірваний снаряд, який застряг у даху.

На усі адреси спрямовані слідчо-оперативні групи поліції для документування та надання необхідної допомоги людям.

10:20 - На лінію 102 дійшли повідомлення про руйнування ще 4 будинків мирних мешканців, які були пошкоджені внаслідок обстрілів в період з 7.00 по 8.00.

Вул. Металургів, 64а та вул. Колосова, 239.

Вул. Шевченко, 57 – снаряд вибухнув у дворі, зруйновані підсобні приміщення.

вул. Колосова, 204 – внаслідок обстрілу в оселі сталася пожежа.

11:25 - Надійшло повідомлення від місцевого мешканця, що під час ранкового обстрілу по вул. Металургів, 68 пошкоджено будинок його родичів. Постраждали дах та вхідні двері.

Жінка звернулася до колл-центру 102 з повідомленням, що 31 січня о 18.20 снаряд потрапив у двір сусідки 1945 року народження по вул. Бєлінського, 10. Пошкоджені гараж, ворота, вікна.

На місце направлений наряд поліції. Правоохоронці обходять район, аби зібрати повну інформацію про руйнування та виявити тих, хто потребує допомоги.

12:20 - Жителі Авдіївки продовжують звертатися до поліції про руйнування їхніх домівок снарядами бойовиків.

Вул. Колосова, 200 - часткові пошкодження, вул. Заводська, 96  - пряме влучення в будинок.

Проходить евакуація людей, які виявили бажання виїхати з обстрілюваного міста.  Автобуси супроводжують екіпажі поліцейських з дорожньої безпеки. На цей час 77 дітей вивезено до Святогір’я. В Маріуполь евакуйовані 14 людей, з них 7 дітей, 6 дорослих та одна особа з обмеженими можливостями. З будинку для людей похилого віку до м. Білицьке Добропільського району вивезено 20 громадян з обмеженими можливостями. Ще 13 людей евакуйовані у Покровськ.

13:20 - Під час обходу постраждалих вулиць біля будинку 129 по вулиці Заводській поліцейські виявили труп жінки з численними осколковими пораненнями. Особу жертви обстрілу бойовиків встановлено - це місцева мешканка  1955 року народження.

Також надійшло повідомлення з лікарні про надання медичної допомоги чоловіку 1940 року народження. Діагноз – осколкове поранення передпліччя, інфікована рана. Лікування амбулаторно. Травму отримав 31  січня о 19.00 під час обстрілу терористів за місцем мешкання по вулиці Колосова, 45.

Зараз на улицях працюють відразу 3 слідчо-оперативні групи поліції, які документують наслідки терактів.

14:00 - В Авдіївці до 17.00 оголошено «режим тиші», ремонтні бригади приступили до роботи. Поліцейські працюють на місцях обстрілів, аби не допустити мародерства.

14:45 - Евакуйованих дітей зустріли у Святогірьку співробітники ювенальної превенції Слов’янського відділу поліції. На цей час прибули 47 дітей шкільного віку, 11 дошкільнят та 20 дорослих. Після обіду дітей розмістять у дитячому центрі «Перлина Донеччини». Сьогодні та протягом усього періоду проживання в Святогірську поряд з малечею будуть правоохоронці, які надаватимуть родинам допомогу.

В Авдіївку також відряджено поліцейських по роботі з дітьми. Фахівці будуть цілодобово стежити за безпекою дітей, обходити родини та проводити превентивні заходи, аби зберегти життя малечі.

15:44 - До поліції надійшли повідомлення про пошкодження двох будинків: пров. Ясинуватський, 51 та вул. Лермонтова, 74. Останній будинок потрапляє під обстріл вже в’пяте.

З'явилася інформація, що бойовики відкрили стрілянину по електромонтажній бригаді, які працювала над відновленням електропостачання. Наразі загиблих та поранених немає.

16:15 - Співробітники поліції роздають людям на вулицях листівки з контактними телефонами, за якими можна отримати допомогу. Цілодобово працює спецлінія 102, крім того жителі можуть безкоштовно звертатися на «гарячу лінію» 0-800-505-102, а також 099-531-90-88, (06236) 3-39-33. Якщо ви знаєте, що комусь потрібна допомога – обов’язково повідомляйте!

19:00 - Усі дзвінки від жителів Авдіївки надходять безпосередньо в обласний главк поліції, до колл-центру 102. Станом на цю годину надійшло 16 повідомлень, з них 9 – стосувалися наслідків обстрілів. Багато дзвінків було інформативного характеру, частина стосувалася надання гуманітарної допомоги. Усі факти зареєстровані, за ними проводяться необхідні заходи.
Місто поки залишається без електроживлення. Знову розпочалися обстріли.

21:30. Поліцейські врятували людей з палаючого будинку в Авдіївці. Пожежа спалахнула у квартирі на другому поверсі багатоповерхівки у кварталі Ювілейному. Вогонь та задимлення побачили бійці спецпідрозділу КОРД, які патрулювали місто. Поліцейські першими опинилися на місці події та розпочали евакуацію людей. Попередня причина загоряння – недотримання пожежної безпеки.

Крім того, надійшли ще два повідомлення про наслідки ранкового обстрілу: пошкоджені будинки на пров. Ясиновському 74, 51 та вул. Соборній (раніше Леніна), 71.

З 29 січня по теперішній час до поліції надійшли повідомлення про те, що загинула 1 людина, поранено 8 мирних мешканців, пошкоджено 46 будівель, з яких 6 квартир та 40 приватних будинків. Остаточна інформація буде надана після ретельного документування всіх фактів терактів.

 

Відділ комунікації поліції

Донецької області

Схожі матеріали