Олексій Тахтай: «Активна участь громадськості – запорука успішності реформи МВС» (ФОТО)

clock
10.06.2016 12:56

Про це сьогодні, 10 червня, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Олексій Тахтай під час зустрічі з представниками громадянського суспільства, метою якої стало обговорення заходів МВС з реалізації Програми діяльності Кабінету міністрів України.

За словами Олексія Тахтая, відповідно до Програми серед основних завдань, покладених на МВС  – продовження реформи поліції, розбудова Нацгвардії, реформування сервісний центрів та масштабна реформа Держслужби із надзвичайних ситуацій.

«Патрульна поліція наразі діє у 32 містах. Ми не лише будемо запускати її у інших містах, але й будемо розвивати як службу – поліпшувати навички та знання молодих співробітників. І ми не зупиняємося лише на патрульній поліції. Зараз запускається переформатування роботи дільничних та слідства», – сказав Олексій Тахтай.

За словами Олексія Тахтая, також вже зроблено перший крок у реформуванні Національної гвардії України: підвищено рівень заробітної плати, покращено умови та рівень несення служби.

«У цьому питанні ми орієнтуємося на стандарти НАТО», - відзначив заступник міністра.

Важливим етапом у реформі МВС є реформа сервісних центрів. «Ми всі розуміємо, що, назвавши МРЕВ сервісними центрами, неможливо перебудувати їх роботу та зламати глобальну корупцію. Аби знищити ці схеми потрібно переформатувати всю роботу, починаючи з оновлення кадрового складу», – відзначив Олексій Тахтай.

Коментуючи реформування Держслужби із надзвичайних ситуацій, Олексій Тахтай відзначив важливість поліпшення умов праці та підвищення заробітної плати. Також, за його словами, передбачено передати значний функціонал на місця, створити місцеві бригади рятувальників та оновити автопарк.

В свою чергу, представники громадськості презентували посадовцям ряд пропозицій, серед яких – поглиблення співпраці патрульних та громадського активу, допомога у розробці нової дозвільної системи обігу зброї та підтримка ряду законотворчих ініціатив Міністерства.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали