Одеські правоохоронці затримали нападників на Олега Радковського (ФОТО)

clock
13.10.2017 07:05

Вчора, 12 жовтня,  оперативниками та слідчими одеської поліції спільно з обласною прокуратурою та СБУ затримано імовірних виконавців замаху на вбивство першого заступника голови Одеської обласної ради Олега Радковського. 

Про це повідомив очільник поліції Одещини Дмитро Головін.

Особи зловмисників були встановлені – це 23-річний  мешканець Одеси та 27-річний житель Херсонської області.

Наразі правоохоронців провели понад 30 обшуків у помешканнях, автомобілях, гаражах та офісах, які використовували зловмисники.

«Вилучено 10 одиниць вогнепальної та 7 одиниць травматичної зброї, понад 600 набоїв різного калібру, 17 засобів зв’язку, маски та комплекти одягу працівників поліції, автомобільні держномери та понад 30 гр. наркотичної речовини», – зазначив Дмитро Головін.

 Він додав,  що слідство розглядає також кримінальні зв’язки виконавців замаху.

Відповідно до висновків балістичної експертизи, вилучений у одного зі зловмисників карабін співпадає зі зброєю, яку зловмисники використовували під час вчинення замаху.

Очільник одеської поліції зазначив, що зловмисники ретельно готувалися до злочину і навіть замінили номерні знаки на автомобілі «Кіа» на заздалегідь викрадені з іншого авто.

«Не виходячи з машини, вони дочекались, доки потерпілий вийде з ресторану на вулицю. Саме після цього нападники здійснили у його бік декілька пострілів з вогнепальної зброї та з місця події зникли», – зазначив Дмитро Головін.

Нагадаємо, 4 жовтня в Одесі біля одного з розважальних закладів у центрі міста було здійснено замах на вбивство першого заступника голови Одеської обласної ради Олега Радковського.

За даним фактом було розпочате кримінальне провадження, передбачене ч.1 ст. 15, ч.1 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України.

 

За матеріалами прес-служби ГУ НП Одеської області 

Схожі матеріали