Одеська поліція готова на високому рівні забезпечити публічний порядок 8 та 9 травня (ФОТО, МАПА)

clock
06.05.2017 06:43

Усього для забезпечення публічної безпеки і порядку на території міста та області в ці дні будуть задіяні понад 3000 поліцейських і військовослужбовців Нацгвардії України. Правоохоронці орієнтовані на проведення роз’яснювальної роботи з громадськістю по недопущенню штучного створення конфліктних ситуацій, попередження хуліганських дій та забезпечення заходів безпеки під час урочистостей із вшанування пам’яті захисників держави.

8 та 9 травня в м. Одесі та області проходитимуть урочисті заходи з нагоди відзначення Дня пам’яті і Примирення та 72-ої річниці перемоги над нацизмом. Протягом цих днів у місті триватимуть заходи, присвячені вшануванню пам’яті загиблих захисників нашої держави. Спільні загони силовиків у посиленому режимі патрулюватимуть вулиці та місця масового скупчення громадян.

«Одеська поліція робить все для того, щоб жителі та гості міста почували себе в безпеці та спокійно гуляли вулицями міста», - зазначив очільник поліції Одещини Дмитро Головін.

Найбільш багатолюдний захід відбудеться на Алеї Слави, у зв’язку з чим, 9 травня з 8 години ранку на її території будуть введені режимні обмеження. З метою недопущення скупчення людей, прохід до місця покладання квітів буде здійснюватись виключно через фільтраційно-пропускні пункти, встановлені з боку Лідерсовського бульвару та Центральної алеї Парку Шевченка.

Правоохоронці звертатимуть увагу на дотримання учасниками акцій норм чинного законодавства України, у т.ч. й тих, що стосуються носіння комуністичної та націонал-соціалістичної символіки. Громадяни, які планують у ці дні відвідати шанувальні заходи, мають поважати політичні та релігійні погляди інших та не провокувати один одного забороненою антидержавною символікою.

«Мирні збори є недоторканими і не можуть бути обмежені будь-ким, крім випадків, прямо передбачених законами України, - зазначив заступник начальника ГУНП в Одеській області полковник поліції Сергій Махотін. – Наша мета – на високому рівні забезпечити правопорядок та безпеку громадян під час їх проведення. Також повідомляю, що поліція проінструктована щодо гасел та вигуків, які не можуть лунати під час вшанування загиблих у Другій світовій війні».

Звертаємо увагу громадян, що з метою виключення можливих заворушень, до місць проведення масових заходів заборонено проносити вогнепальну чи холодну зброю, вибухівку, засоби піротехніки, рідину у скляній ємкості та інші предмети, які можуть бути використані для вчинення терористичного акту чи завдання тілесних ушкоджень іншим особам.

Всі заходи, що вживаються правоохоронними органами, покликані, в першу чергу, дбати про безпеку громадян, щоб кожен житель і гість регіону почувався спокійно. «Це - тимчасові заходи, - продовжив полковник поліції, - тому прошу громадян із розумінням поставитися до незручностей, пов'язаних із доступом на Алею Слави. Поліція зробить все необхідне для забезпечення громадського порядку та безпеки громадян».

Відділ комунікації поліції Одеської області

Схожі матеріали