Контраст
Шрифт

Новий етап масштабної поліцейської реформи у МВС (ФОТО, ВІДЕО)

clock
07.06.2016 12:03

Сьогодні, 7 червня, у Київській області розпочинається відкритий конкурсний набір на вакансії 250-ти дільничних офіцерів та 50-ти слідчих. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час спільної прес-конференції  із головою Національної поліції України Хатією Деканоідзе.

Для участі у конкурсі запрошуються всі бажаючі, хто відповідає кваліфікаційним вимогам. Для цього необхідно заповнити онлайн-форму на сайті поліції Київської області (http://www.kv.npu.gov.ua). Далі на кожного кандидата чекає шестиетапний відбір, який складається із тестування загальних навичок, медичної комісії, перевірки фізичної підготовки, психологічної перевірки, співбесіди та спецперевірки.

 

«Ми – вимогливі, а відбір – непростий. Однак, після завершення структурних і кадрових змін, проходження конкурсного відбору та обов'язкового навчання діючі атестовані та нові дільничні офіцери отримають нову форму й зарплату в розмірі 6000 гривень в місяць», – повідомив  міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За словами очільника міністерства, варто чітко розуміти різницю між поліцейськими комісіями та атестаційними, які зараз проводять переатестацію діючих працівників поліції. Адже відповідно до Закону України «Про Національну поліцію України», поліцейська комісія має чітку законодавчу процедуру формування, а представники громадськості, які мають бездоганну репутацію, обиратимуться відповідними обласними радами та міської радою Києва.

«Добропорядність, чесність, вміння працювати на результат, цілеспрямованість, мотивація – ось ті моральні якості, яких ми очікуємо від майбутніх дільничних офіцерів, – підкреслила глава Нацполіції Хатія Деканоідзе. – Ми запрошуємо молодих, активних, мотивованих хлопців і дівчат, які готові служити й захищати, для яких верховенство права – це не лише слова, але і дія, а права й свободи громадянина – головна цінність».

У свою чергу, Арсен Аваков додав, що набір слідчих, які є фундаментом кримінального блоку, буде одним із найскладніших етапів реформи.

«Ми бачимо необхідність не тільки переатестувати існуючих співробітників слідства, але й набрати «нову кров», – зазначив очільник відомства. Він підкреслив, що після проходження спеціального курсу підготовки та чотиримісячного навчання мінімальна заробітна плата нових слідчих становитиме 10 000 гривень. За його словами, алгоритм відбору буде таким же.

Глава МВС також зазначив, що рівень тестових вимог до віку, здоров'я та рівня фізичної підготовки під час відбору визначатиметься характером роботи в кожному конкретному підрозділі. «Слідчий може дозволити собі мати рівень фізпідготовки, характер і вік Еркюля Пуаро, комісара Мегре і навіть Ніро Вульфа, за умови, що у нього інтелект і логіка Еркюля Пуаро, комісара Мерге чи Ніро Вульфа», – підкреслив Арсен Аваков. Для претендентів на посади дільничних офіцерів поліції – «універсальних поліцейських» – обов’язкові активність і витривалість поряд з логікою і інтелектом.

Найближчим часом будуть оголошені набори в областях, де вже відбулася переатестація: у Волинській, Хмельницькій, Миколаївській, Рівненській та Одеській областях і в місті  Києві. По завершенню конкурсних наборів, навчання й перепідготовки по всій країні, в складі корпусу дільничних офіцерів поліції працюватимуть 9100 осіб.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність