Контраст
Шрифт

Незабаром розпочнеться набір слідчих і дільничних ще в трьох областях - глава Нацполіції (ВІДЕО)

clock
02.07.2016 11:57

Набір планують почати на наступному тижні у Рівному, Хмельницькому та на Волині. Крім того, зараз триває підготовка пілотного проекту фотовідеофіксації порушень на автошляхах. Про це Хатія Деканоідзе повідомила сьогодні, 2 липня, під час презентації груп реагування патрульної поліції у Хмельницькому.

За словами Хатії Деканоідзе, наразі визначається потрібна кількість вакансій. Близько півтора місяця триватиме конкурс, потім – серйозні тренінги. Зокрема, для слідчих підготовка триватиме близько півроку. Після проходження підготовки і щойно набрані, і вже діючі працівники поліції отримуватимуть однакову зарплатню: слідчі – 10 тисяч гривень, дільничні офіцери поліції – 6 тисяч.

«Я вважаю, що до кінця року в нас уже буде нове покоління. Не потрібно боятися молодих кадрів, адже у них – інша енергія, інша мотивація. Після Майдану у молоді є енергія, яка реально може боротися проти корупції», – зазначила глава Нацполіції.

Вона також повідомила, що зараз триває підготовка до старту пілотного проекту фотовідеофіксації порушень Правил дорожнього руху на автошляхах. Запуск цього проекту планують на понеділок 4 липня. Система працюватиме у тестовому режимі.

Глава Національної поліції України зазначила, що до кінця року системою автоматичної фотовідеофіксації буде охоплена частина держави, адже для охоплення нею автошляхів міжнародного значення потрібно серйозне фінансування. Водночас упродовж вересня у Нацполіції планують отримати всі необхідні ліцензії, а також визначити всі необхідні параметри, включно з місцями розташування камер.

«Відеофіксація вирішуватиме дуже багато проблем, хоч би з тими ж ДТП, де, на жаль, зараз є зростання», – зазначила Хатія Деканоідзе.

 

Департамент комунікації
Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність