Напередодні Різдва Христового рятувальники перевіряють церкви та храми на предмет пожежної безпеки

clock
05.01.2021 08:58

Рятувальники посилюють превентивну роботу у культових спорудах, спілкуються із настоятелями церков та храмів, а також вірянами, щоб запобігти якомога більшій кількості небезпечних подій, притаманних зимовому періоду. Традиційно, під час Різдвяних святкувань, факторів небезпеки стає більше. Саме про це розповідали фахівці Служби порятунку під час профілактичних відпрацювань.

Зокрема, 4 січня на Волині, рятувальники міста Нововолинська провели інструктажі зі священнослужителями задля запобігання пожежам у церквах під час підготовки та проведення Різдвяних богослужінь. Цього ж дня співробітники Ковельського міськрайонного відділу спільно з працівниками Ковельского відділу поліції ГУНП у Волинській області провели обстеження стану протипожежного захисту релігійних закладів міста Ковеля та Ковельського району, а саме: церкви священномученика Анатолія Ковельського, церкви Серафима Саровського та Собору Воскресіння Христового.

На Черкащині 4 січня інспектори Управління ДСНС області здійснили інформаційно-роз’яснювальну роботу серед представників релігійних організацій Чигиринського району. Співробітники Служби порятунку звернули увагу на безпечній поведінці під час користування відкритим вогнем, на наявність первинних засобів пожежогасіння і на стан утримання шляхів евакуації.

Водночас, з метою запобігання нещасних випадків під час святкових богослужінь на території Луганської області, фахівці Сватівського міськрайонного відділу обласного управління ДСНС відвідали Свято-Успенський храм, Свято-Покровську парафію православної церкви України та Храм на честь ікони Спорительниці хлібів. Аналогічний рейд культовими спорудами міста та району провели і фахівці Севєродонецького міського управління.

Загалом, профілактична робота, направлена на забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час підготовки і проведення святкувань в період Різдва Христового проводиться в усіх регіонах України.

Пресслужба ДСНС

Схожі матеріали