Нацгвардійці допомагають жителям Авдіївки

clock
31.01.2017 11:25

У зв’язку з вкрай складною ситуацією, що склалася в Авдіївці – постійні обстрілі з боку незаконних збройних формувань так званої «ДНР», проблеми з постачанням електроенергії, води та газу, у місті працює оперативний штаб, який очолює голова військово-цивільної адміністрації Донецької області Павло Жебрівський. До штабу входять представники всіх силових та правоохоронних відомств. Національну гвардію України представляє керівник угруповання «Д» Василь Пилипенко.

Наразі задіяна польова кухня військової частини 3035 НГУ, спроможна забезпечити гарячою їжею та чаєм 500 місцевих жителів. Уже близько 200 містян скористалися допомогою гвардійців.

У Авдіївці встановлені намети для обігріву людей, пункти живлення, де громадяни можуть зарядити мобільні телефони. Працюють військові психологи Нацгвардії та інших структур, які надають допомогу постраждалим.

«Оперативний штаб збирається кожні дві години для прийняття рішень щодо допомоги місцевому населенню. Сьогодні разом із працівниками ДСНС ми плануємо видати близько тисячі продовольчих пайків жителям Авдіївки. Доки існує необхідність, військовослужбовці Національної гвардії будуть допомагати мирному населенню», — прокоментував Василь Пилипенко.

Прес-служба Національної гвардії України

Схожі матеріали