На кордоні триває підготовка до запровадження спрощеного порядку оформлення в автомобільних пунктах пропуску (ФОТО)

clock
08.11.2016 07:38

Державна прикордонна служба разом з Державною фіскальною службою продовжують підготовчі заходи із запровадження спрощеного порядку оформлення в пунктах пропуску. Триває апробація основних положень ідеології спрощення прикордонних і митних формальностей та вироблення єдиних підходів до їхнього застосування в пунктах пропуску для автомобільного сполучення.

Зараз апробація технологічних інновацій проходить у пункті пропуску «Нові Яриловичі». Після тестування вони будуть впроваджені і на інших ділянках державного кордону.

Учора з поточними результатами реалізації експерименту у пункті пропуску «Нові Яриловичі» ознайомилися глава Держприкордонслужби Віктор Назаренко та очільник Державної фіскальної служби Роман Насіров. Керівники відомств відмітили позитивну динаміку запровадження інновацій, однак під час огляду уточнили окремі завдання щодо вдосконалення технології пропуску, запровадження нових технічних рішень та взаємодії працівників прикордонної та фіскальної служб.

Експеримент передбачає поєднання меж прикордонного та митного контролю, встановлення єдиного робочого місця прикордонників та митників в одній кабіні, застосування однієї зупинки автомобіля без виходу громадян, використання нових технічних засобів тощо.

Усі ці новації значно скоротять час проходження контролю громадян і транспортних засобів і прискорять обмін інформацією між службами, оскільки буде усунуте дублювання функцій.

За матеріалами прес-служби АДПС України

Схожі матеріали