На дорогах Івано-Франківщини працюють 16 карантинних блокпостів

clock
25.02.2021 09:13

На Прикарпатті за минуло добу підтверджено понад 700 випадків захворювань на COVID-19. Понад півтори сотні нацгвардійців військової частини 1241 Західного оперативно-територіального об’єднання на 16 карантинних блокпостах залучені для забезпечення карантинних заходів на Прикарпатті.

Зважаючи на невтішну статистику захворювання, а зараз на COVID-19 в Івано-Франківській області хворіють понад 12 тисяч громадян, Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було запроваджено низку протиепідемічних заходів.

Розгорнуто роботу 16 контрольно-пропускних пунктів на території Івано-Франківської області, з них 5 – цілодобових. На контрольно-пропускних пунктах  проводять  температурний скринінг осіб, які прямують на територію області, громадян опитують про наявність респіраторних симптомів.

«Карантинні пости на території  Івано-Франківської області розпочали роботу 22 лютого. Окрім працівників поліції, рятувальників та медиків до несення служби залучено й військовослужбовців Національної гвардії України з метою надання допомоги працівникам поліції в забезпеченні громадського порядку на вищезазначених карантинних постах», – розповів заступник командира військової частини 1241 зі служби підполковник Богдан Богдан. 

Окрім того, правоохоронці  роз’яснюють важливість дотримання карантину та  закликають громадян обмежити пересування і виїжджати лише за крайньої потреби.

Також нацгвардійці цілодобово охороняють громадський порядок в місці розгортання резервного мобільного госпіталю ДСНС на території Богородчанської центральної районної лікарні, який облаштовано для надання медичної допомоги хворим на COVID-19, якщо епідеміологічна ситуація на Прикарпатті погіршиться.

Група інформації і комунікації Західного ТУ НГУ

Схожі матеріали