На базі Спеціального миротворчого центру НАВС пройшли тренінги для працівників ООН (ФОТО)

clock
14.04.2017 05:14

Національна академія внутрішніх справ постійно співпрацює з Представництвом Організації Об’єднаних Націй в Україні, зокрема з питань безпеки. У межах такої взаємодії на території відділу спеціальної та фізичної підготовки НАВС пройшов навчальний курс для працівників фондів та програм ООН «Гарантії безпеки: практичні підходи у польових умовах».

На відкриття тренінгу прибули фахівці з різних країн, які постійно працюють під егідою ООН у різних куточках світу. Ректор НАВС Володимир Чернєй розповів гостями про розвиток відділу спеціальної та фізичної підготовки, а також Спеціального миротворчого центру, який відповідає за відбір, підготовку, направлення та супроводження працівників Національної поліції України, а також військовослужбовців Національної гвардії України у миротворчих місіях.

Як підкреслив Володимир Чернєй, всі ці підрозділи завжди надають допомогу у навчальних програмах працівників ООН. І цього разу, за сприяння МВС України, на базі Спеціального миротворчого центру пройшов навчальний курс для працівників фондів та програм ООН «Гарантії безпеки: практичні підходи у польових умовах». До проведення навчань були залучені і фахівці центру.

Своєю чергою Координатор системи ООН в Україні Ніл Уокер подякував українській стороні за підтримку та можливість використання інфраструктури НАВС для проведення вищезазначеного навчального курсу.

Під час тренінгу учасники ознайомилися з основами забезпечення безпеки у польових умовах та відпрацювали засвоєнні теоретичні знання на трьох тактичних зонах в умовах, наближених до таких, що можуть мати місце при виконанні службових обов’язків співробітниками організацій та програм під егідою ООН.

Прес-служба Національної академії внутрішніх справ

Схожі матеріали