На Запоріжжі ведеться комплексна робота з ліквідації наркопритонів (ФОТО)

clock
16.03.2017 08:47

Лише за декілька днів запорізькі поліцейські припинили діяльність трьох наркопритонів та вилучили наркотиків на суму майже у мільйон гривень.

«На даний час поліцейські ведуть активну роботу з протидії незаконному обігу наркотиків. Так, лише за останні дні в ході відпрацювання міст Бердянськ та Енергодар поліцейськими були проведені санкціоновані обшуки та вилучені в крупних об’ємах наркотичні засоби, психотропні речовини та припинена діяльність трьох наркопритонів», - зазначив начальник Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Олег Золотоноша.

14 березня 2017 року слідчі спільно з співробітниками управління протидії з наркозлочинністю під час оперативно-розшукових заходів провели санкціонований обшук за місцем мешкання 37-річного жителя Бердянська. У цей час у господаря знаходились в гостях двоє товаришів, яким чоловік надав приміщення для виготовлення та вживання наркотичних речовин. Також правоохоронці виявили та вилучили близько 25 мл «опію ацетильованого» і 2,5 літри «екстракційного опія».

А 15 березня оперативники провели ряд санкціонованих обшуків в Енергодарі, у результаті яких припинили свою діяльність два наркопритони. Причому у одному з них прямо на місці виготовляли наркотичну речовину «ацетильований опій». Загалом під час оперативно-слідчих заходів правоохоронці вилучили понад 3 літри готового до вживання опію, 200 грамів марихуани та ряд інших наркотичних речовин.

Все вилучене направлено на дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. За всіма фактами відомості про події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тривають подальші слідчі дії.

Нагадаємо, що 31 січня слідчими спільно з співробітниками управління протидії наркозлочинності в Запорізькій області вилучено найбільшу за останні роки партію «важких» наркотиків, вартість яких оцінюється у 20 мільйонів гривень. Тоді у результаті проведення санкціонованих обшуків із залученням спеціального підрозділу поліції області у фігурантів вилучено близько 20 кг наркотичних засобів і психотропних речовин, зокрема, 3 кг кокаїну, 15 кг марихуани, 861 пігулку МДМА («Екстазі»), 100 г метадону, 500 г гашишу, 100 г амфетаміну, 200 г концентрованого опію та 15 г героїну.

Якщо Вам відома інформація про осіб, причетних до вчинення наркозлочинів, не залишайтесь байдужими, повідомляйте за телефоном «102».

Відділ комунікації
поліції Запорізької області

Схожі матеріали