На Запоріжжі поліція встановила посадовців, які привласнили понад мільйон гривень з бюджету

clock
05.05.2017 08:12

Керівникові одного з відділів Управління капітального будівництва  Запорізької обласної державної адміністрації та директорові комерційної структури правоохоронці повідомили про підозру одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Оперативники Управління захисту економіки в Запорізькій області ДЗЕ Національної поліції України та слідчі слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області в рамках кримінального провадження зібрали матеріали, які підтверджують причетність посадовців державної та комерційної структур до заволодіння бюджетними коштами. Майже 1,2 мільйони гривень були виділені на технічне переоснащення ліфтів в адміністративній будівлі обласної ради.

Так, співробітники обласного управління захисту економіки встановили, що наприкінці 2015 року між управлінням капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації та підприємством було укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти.

З метою їх заволодіння керівник одного із відділів УКБ облдержадміністрації та директор комерційної структури склали та підписали завідомо неправдиві офіційні документи. "Де-юре" роботи по технічному переоснащенню ліфтів були виконані, а "де-факто" - ні. Даний факт підтвердили і фахівці, що проводили експертизу.

На підставі офіційних документів з бюджету було відділено кошти на їх проведення. Загальна сума по роботах відповідно до договору становила майже 1,2 мільйони гривень.

На даний час обом учасникам злочинної схеми привласнення бюджетних коштів повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

тел.довіри (098) 103-96-59

[email protected]

Схожі матеріали