На Запоріжжі поліція припинила діяльність 39 гральних закладів (ФОТО)

clock
27.02.2017 13:41

Оперативники управлінь захисту економіки (УЗЕ) в Запорізькій та Дніпропетровській областях, слідчі поліції спільно з працівниками полку особливого призначення провели 50 санкціонованих обшуків у Запоріжжі та Енергодарі. Правоохоронці вилучили грального обладнання на суму понад 2 мільйони гривень.

Співробітники управлінь захисту економіки (УЗЕ) в Запорізькій та Дніпропетровській областях ДЗЕ Нацполіції припинили діяльність мережі гральних закладів, які знаходились в Запоріжжі та Енергодарі.

Підпільні клуби функціонували у нежитлових приміщеннях в цілодобовому режимі. Діяла система жорсткого пропускного контролю відвідувачів. Перевірка, контроль та ідентифікація постійних гравців відбувалась через відповідне телефонне підтвердження. У телефонах адміністрації існувала база контактів "клієнтів". Гравці відправляли повідомлення або робили дзвінок про свій візит до грального закладу.

Зібравши достатньо доказів, що підтверджує надання послуг у сфері грального бізнесу у даних закладах, слідчі звернулись до суду.

Так, 26 лютого, поліцейські провели 50 санкціонованих обшуків. В наслідок слідчо-оперативних заходів було припинено діяльність мережі гральних закладів: у Запоріжжі  - 35, в Енергодарі - 4.

У проведенні санкціонованих обшуків брали участь понад 150 оперативників управлінь захисту економіки в Запорізькій та Дніпропетровській областях ДЗЕ, а також працівники спецпідрозділу особливого призначення.

Поліцейські вилучили  221 системний блок, 56 гральних автоматів, понад 50 флеш-носіїв, 34 мобільні телефони з номерам "постійних клієнтів", а також чорнові записи, які свідчать про організацію та надання послуг у сфері грального бізнесу.

Окрім того, на гравців було складено 30 адміністративних протоколів за ст. 181 (Азартні ігри, ворожіння в громадських місцях) кодексу України про адміністративні правопорушення.

Вартість вилученого грального обладнання становить понад 2 мільйони гривень.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

тел. довіри 098-103-96-59

[email protected]а

Схожі матеріали