На Запоріжжі поліція попередила заволодіння мільйонами бюджетних коштів (ФОТО)

clock
03.11.2016 10:30

6,2 мільйони гривень повинно було отримати комунальне підприємство на забезпечення перевезення пасажирів. Дані, які посадовці комунального підприємства зазначили в офіційних документах не відповідали дійсності. Оперативники УЗЕ, слідчі поліції та представники прокуратури провели санкціоновані обшуки.

Під час моніторингу інформації щодо цільового використання бюджетних коштів оперативники Управління захисту економіки у Запорізькій області ДЗЕ Нацполіції виявили ряд невідповідностей, які дозволяли посадовцям підприємств заволодіти грошима. З метою заволодіння бюджетними коштами, посадовці комунального підприємства обласної ради та комерційної структури "провернули" злочинну оборудку. Вносили недостовірні відомості до бухгалтерської документації при закупівлі та списанні товарно-матеріальних цінностей за бюджетні кошти.

У 2016 році обласна держадміністрація проводила процедуру закупівлі щодо надання послуг по перевезенню пасажирів на маршруті загального користування. З переможцем був кладений договір на суму 6,2 мільйона гривень.

Встановлено, що на час підписання договору на обслуговування маршрутів комунальне підприємство не мало власних автобусів для забезпечення перевезення пасажирів.

Оперативники УЗЕ в Запорізькій області з'ясували, що одразу після підписання угоди посадовці КП уклали договори оренди транспортних засобів з комерційною структурою.

Проте, взяті в оренду транспортні засоби фактично не працювали на маршрутах. При цьому, на забезпечення пасажироперевезення за певний період виділялись бюджетні кошти. Зокрема, понад 400 тисяч гривень на паливно-мастильні матеріали, запасні частини на техніку.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, поліцейські та працівники прокуратури провели санкціоновані обшуки у офісах КП та товариства. Правоохоронці вилучили документацію, у якій відображені протиправні дії посадовців.

У результаті проведення превентивних заходів працівники Управління захисту економіки в Запорізькій області ДЗЕ НПУ попередили подальше розкрадання коштів обласного бюджету - понад 5,8 мільйонів гривень.

Також, на посадовців-казнокрадів чекає кримінальна відповідальність - позбавлення волі на строк від 3-х до 6-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, зі штрафом від 8,5 тисяч до 17 тисяч гривень.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

[email protected]

тел. довіри 098-103-96-59

Схожі матеріали