На Закарпатті функціонує унікальна добровільна пожежна команда (ФОТО, ВІДЕО)

clock
23.12.2016 08:06

Вже 11 років на Закарпатті, в маленькому селі Дерцен на Мукачівщині, працює добровільна церковна пожежна команда. Ідея її створення виникла у пастора місцевої реформатської церкви.

Спочатку був знайдений у місті Тотобаня пожежний автомобіль «Чепел» та переданий у користування добровільної церковної команди, яка складалась з двадцяти добровольців-новобранців. Майбутні пожежники пройшли навчання у професіоналів Тотобані, щоб перейняти досвід роботи із іноземним обладнанням. Після цього були навчальні курси та тактична підготовка у Мукачівських вогнеборців.

За 11 років добровольцями здійснено понад 400 виїздів на ліквідацію пожеж, дорожньо-транспортних пригод, підтоплень та рятування людей. Команда допомагає як Мукачівським, так і Берегівським підрозділам ДСНС. За необхідності дерценські пожежні допомагають й колегам у сусідній Румунії.

У пожежній команді 35 добровольців. Техніка постійно оновлюється – допомагають реформатські церкви та пожежні з Голландії, Німеччини, Угорщини та інших країн. Добровольці мають автоцистерну «Чепел», водовозку «Шкода Ліаз», що здатна перевезти до 8 тонн води, автобус «Реномайстер», причіпну мотопомпу, моторний човен на 8 чоловік, шість мотопомп. Після того, як у підрозділі з’явилась карета швидкої при команді запрацював й підрозділ швидкої допомоги, який укомплектували з числа населення, що має медичну освіту.

За матеріалами прес-служби ДСНС України

Схожі матеріали