Контраст
Шрифт

На Закарпатті 54 гектари прикордонних земель повернуто у держвласність

clock
21.06.2016 10:59

28 ділянок площею 54 гектари, розташованих вздовж лінії державного кордону, були незаконно передані у довгострокову оренду. Нелегальні схеми вдалося викрити спеціалістам Держприкордонслужби спільно з працівниками прокуратури Закарпатської області.

Аби довести незаконність укладених договорів оренди, фахівцями прикордонної служби було проведено безпрецедентну роботу з пошуку, систематизації та аналізу інформації у Центральному державному архіві вищих органів влади та управління України, галузевому державному архіві ДПС та інших архівних установах України.

На підставі зібраних матеріалів було сформовано доказову базу, завдяки якій у судовому порядку і вдалося повернути зазначені  землі. З грудня минулого року по травень поточного Апеляційний суд Закарпатської області та Берегівський районний суд області прийняли ряд відповідних постанов. У них визнавалися незаконними накази Головного управління Держземагентства в Закарпатській області щодо передачі в оренду фізичним особам 54 гектарів прикордонних земель, та передбачалось повернення їх у державну власність із неправомірного володіння.

Крім того, за зібраною інформацією підготовлено та подано до судових установ ще 6 позовів щодо оскарження незаконних рішень про передачу у довгострокову оренду майже 80 гектарів земель, розташованих у безпосередній близькості до кордону. По трьом з них вже винесено судові рішення про скасування договорів оренди.

Департамент комунікації МВС України

за матеріалами прес-служби АДПС України

Схожі матеріали
Діяльність