На Солом'янській площі столиці вшанували загиблих правоохоронців (ФОТО, ВІДЕО)

clock
22.08.2016 09:41

Сьогодні, 22 серпня, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, командувач Нацгвардії Юрій Аллеров, голова Нацполіції України Хатія Деканоідзе та її перший заступник Вадим Троян поклали квіти до пам'ятнику «Мужності, вірності, героїзму працівників органів внутрішніх справ, які загинули від рук злочинців». У заході також прийняли участь керівництво Академії внутрішніх справ України, ветерани МВС та члени сімей загиблих правоохоронців.

Щорічно 22 серпня, в Україні вшановують пам'ять загиблих працівників органів внутрішніх справ, які, виконуючи службовий обов'язок, стали на перепоні злочинності ціною власного життя.

Після покладання квітів на знак пам'яті про загиблих, пролунав салют зі стрілецької зброї. Хвилиною мовчання правоохоронці, ветерани та родичі вшанували пам'ять колег, які загинули при виконанні службових обов'язків.

За зразкове виконання службових обов’язків, особисту мужність і відвагу в боротьбі зі злочинністю та відданість Присязі та Українському народові Указами Президента України орденом «За мужність» ІІІ ступеню посмертно було нагороджено: солдата Бурлаку Сергія Вікторовича, молодшого сержанта міліції Домченка Владислава Анатолійовича, солдата резерву Кацабіна Сергія Борисовича, старшого прапорщика міліції Ликова Олексія Васильовича, майора міліції Масюту Юрія Володимировича, старшого прапорщика міліції Романенка Юрія Васильовича, підполковника Саражана В’ячеслава Григоровича, прапорщика міліції Христенка Юрія Валерійовича.

 

Крім того, за зразкове виконання службових обов’язків під час перебування у складі Миротворчої операції ООН у Кот-д’Івуарі посмертно нагороджено медаллю ООН «Дага Хаммаршельда» підполковника міліції Гончара Володимира Володимировича. Це особлива нагорода Організації Об'єднаних Націй для посмертного нагородження миротворців, які загинули при виконанні своїх обов'язків. Таку відзнаку в Україні вручено вперше.

Нагороди родичам загиблих вручив міністр внутрішніх справ. Він висловив надію, що пошана і вічна пам’ять героям хоч якоюсь мірою зменшать гіркоту втрат їхніх близьких.

«Вони загинули, захищаючи нашу країну від хаосу, у боротьбі з бандитами та  загарбниками. До того ж, сьогодні річниця Іловайської трагедії. Наш обов’язок – пам’ятати про це і зробити так, аби їхній подвиг не сплинув у часі», ­– наголосив Арсен Аваков.

Також до родичів звернувся перший заступник голови Національної поліції України Вадим Троян, який безпосередньо брав участь у захисті Іловайська від загарбників.

«Дякую матерям за те, що своїх синів виховали чоловіками, а дружинам – за те, що відправили чоловіків на фронт. Ми маємо перемогти в цій війні і ворог буде вигнаний з нашої землі!», – сказав він.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали