На Полтавщині стартував процес розбудови ефективної системи цивільного захисту (ФОТО)

clock
05.08.2016 07:00

4 серпня підписаний Меморандум про співпрацю між Полтавською обласною державною адміністрацією та Державною службою України з надзвичайних ситуацій.

Меморандумом, який підписали очільник ДСНС України Микола Чечоткін та голова Полтавської ОДА, започатковано перший в Україні проект щодо організації заходів цивільного захисту населення в умовах реформування органів місцевого самоврядування.

Участь у заході також взяли керівники органів управлінь Територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Полтавської області, представники об’єднаних територіальних громад.

Звертаючись до присутніх, Микола Чечоткін наголосив, що головне завдання цієї співпраці – гарантувати безпеку громадян.

«Основна мета пілотного проекту – забезпечення ефективної роботи системи цивільного захисту, що спрямована на організацію оповіщення населення на випадок загрози або виникнення надзвичайної ситуації», – зазначив керівник ДСНС України.

Процес розбудови ефективної системи цивільного захисту розпочнеться у Білоцерківській та Шишацькій об’єднаних територіальних громадах. Після підписання Меморандуму там будуть створені місцеві пожежні команди, що фінансуватимуться з місцевого бюджету. Функціонування таких команд має забезпечити скорочення часу прибуття на місце надзвичайної події: він не перевищуватиме 20 хвилин.

Наступний етапом буде створення добровольчих загонів в межах територіальних громад.

За матеріалами прес-служби ДСНС України

Схожі матеріали