На Луганщині поліція запобігла вивезенню зброї та вибухівки із зони АТО до столиці (ФОТО)

clock
30.03.2017 18:46

Гранату РГД-5, мисливську помпову рушницю, три магазини, кілька десятків набоїв різного калібру та димову шашку виявили та вилучили співробітники поліції у 44-річного мешканця Києва на залізничному вокзалі у місті Лисичанську.

Сьогодні, у рамках проведення контрдиверсійних та посилених заходів безпеки, співробітники поліції під час патрулювання на території залізничного вокзалу у місті Лисичанську, перед посадкою на потяг «Лисичанськ-Київ» зупинили з метою перевірки ручної поклажі чоловіка, який поводився нервово.

В сумці у чоловіка виявили гранату РГД-5, мисливську помпову рушницю, три магазина з патронами калібру 7,62 мм, 68 патронів калібру 7,62 мм, 35 патронів калібру 12 мм та димову шашку.

Як з’ясувалось, власник цього арсеналу – мешканець міста Києва, активіст-блокувальник залізничних колій у місті Горськ Попаснянського району.

При перевірці законності зберігання та носіння мисливської рушниці виявилося, що вона числиться за спеціальними поліцейськими обліками та вказана поліцією Хмельницької області як «кримінальна».

З якою метою зброю та вибухівку намагались вивезти до міста Києва, будуть встановлювати слідчі в рамках проведення досудового слідства по відкритому стосовно чоловіка кримінальному провадженню за статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації

поліції Луганської області

Схожі матеріали